Kennissessie

26 september 2024

Kennissessie Cybersecurity Richtlijn (NIS2)

Benieuwd naar wat de richtlijn voor u betekent in zowel juridische als technische zin? Kom dan op donderdag 26 september 2024 naar onze kennissessie Cybersecurity richtlijn, die wij in samenwerking met 2ICT verzorgen. 

De Network and Information Security Directive (NIS2-richtlijn) is eind 2022 vastgesteld door de Europese Unie. De richtlijn is gericht op een versterking van de digitale en economische weerbaarheid van Europese lidstaten en wordt op dit moment omgezet naar Nederlandse wetgeving. Organisaties die onder de richtlijn vallen worden verplicht om adequate maatregelen te nemen om cyberrisico’s, zoals hacken, te verkleinen. De richtlijn is de opvolger van de NIS-richtlijn. Het gevolg van het omzetten van de NIS2- richtlijn is dat er veel meer organisaties onder deze wet zullen vallen dan bij de huidige wetgeving het geval is, mogelijk ook uw onderneming!

Tijdens deze kennissessie zal aandacht worden besteed aan de juridische verplichtingen en de technische gevolgen van de richtlijn. Het juridische gedeelte zal worden verzorgd door Nienke Broek, advocaat bij Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten. De specialisten van 2ICT zullen de technische kanten van de richtlijn toelichten. 2ICT is een IT-dienstverlener die zich richt op IT beheer, IT Advies en IT security.

De kennissessie zal starten om 15:00 uur en ongeveer twee uur duren. De kennissessie vindt plaats in het Koetshuis van Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten en wordt afgesloten met een borrel. Uiteraard bestaat er voldoende gelegenheid om tijdens de kennissessie vragen te stellen. Deelname is kosteloos en er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma:
Inloop 14.45 – 15.00 uur
Kennissessie 15.00 – 17.00 uur
Borrel 17.00 – 18.00 uur