Annefleur Bastin

Annefleur Bastin houdt zich bezig met het algemeen civiel(proces)recht met de nadruk op arbeidsrecht, insolventierecht en ondernemingsrecht.

Advocaat sinds 2018

Opleiding: Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Groningen

Master Ondernemingsrecht

Contact

Annefleur Bastin

+31 (0)341 – 42 06 06

Linkedin

Meer weten?
Wij helpen u graag verder

Mijn
expertise

Vennootschaps- en ondernemingsrecht

Binnen het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht adviseren onze advocaten over allerlei vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Insolventierecht

Op het terrein van het Insolventierecht adviseren onze advocaten bedrijven in moeilijkheden en houden zij zich bezig met faillissementen, surséance van betaling, schuldsaneringsregelingen, zekerheidsrechten (pand en hypotheek) en de incasso van vorderingen.

Arbeidsrecht

De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Algemeen civiel recht

Onze advocaten behandelen zaken op alle terreinen van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, het algemene overeenkomstenrecht (nakoming, dwaling, bedrog etc.), de koop en levering van zaken, het eigendomsrecht en andere zakelijke rechten, het burenrecht, onrechtmatig handelen en het verzekeringsrecht.

Actualiteiten

21 september 2020

GEEN 1,5 METER IN ACHT GENOMEN: ONTSLAG OP STAANDE VOET?

Langzaam maar zeker worden er steeds meer COVID-19 gerelateerde arbeidsrechtelijke uitspraken gepubliceerd. Een interessante ontwikkeling, welke door mij en mijn collega-advocaten, op de voet wordt gevolgd. In dit artikel bespreek ik een uitspraak van de kantonrechter Rotterdam van 14 augustus 2020, waarin een werknemer zich niet hield aan de inmiddels alom bekende 1,5 meter-afstand-regel en vervolgens door zijn werkgever op staande voet werd ontslagen. Feitencomplex  Tussen werknemer en werkgever, KwikFit, bestond een arbeidsrelatie sinds 1986. De werknemer was laatstelijk werkzaam in de functie van supervisor. Na een periode van een aantal maanden thuiswerken vanwege het COVID-19 virus, bezocht een HR-adviseur van KwikFit op 11 mei 2020 het filiaal waar de werknemer werkzaam was. Zodra de werknemer het bezoek van de HR-adviseur opmerkte, liep hij op hem af om een hand

Arbeidsrecht