Erik Kuper

Erik is gespecialiseerd in het insolventie- en huurrecht. Als insolventierechtadvocaat begeleidt hij onder andere bedrijven in financiële moeilijkheden bij herstructureringen en  staat hij bestuurders bij in bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures. Daarnaast staat hij cliënten bij die uit faillissement een onderneming willen kopen. Ook wordt Erik regelmatig door rechtbanken benoemd tot curator of bewindvoerder.

Erik heeft zich voorts gespecialiseerd in het huurrecht, in welk kader hij veelvuldig adviseert over huurcontracten en procedeert namens zowel verhuurders als huurders over geschillen die zich binnen een huurrelatie kunnen voordoen. In zijn verder ondernemingsrechtelijk georiënteerde praktijk houdt Erik zich tot slot bezig met het privacyrecht en de implementatie daarvan door zijn cliënten in hun bedrijfsvoering.

Advocaat sinds 2004

Partner sinds 2020

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Utrecht

Insolad/Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht (cum laude)

Insolad/Erasmus Universiteit Rotterdam Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Curatoren

Lid Insolad (Vereniging van Insolventierecht Advocaten)

Specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (cum laude)

Lid VHA (Vereniging van Huurrecht Advocaten)

Lid van Tafelronde Harderwijk en JONH (Jonge Ondernemers Harderwijk)

Lid van het Regentencollege bij Stichting Burgerweeshuis Harderwijk

 

Contact

Erik Kuper

+31 (0)341 - 42 06 06

Linkedin

Mijn
expertise

Fusies en overnames

Binnen het ondernemingsrecht hebben wij ruime ervaring en zijn wij gespecialiseerd in de transactiepraktijk, de M&A praktijk in het bijzonder.

Insolventierecht

Op het terrein van het Insolventierecht adviseren onze advocaten bedrijven in moeilijkheden en houden zij zich bezig met faillissementen, surséance van betaling, schuldsaneringsregelingen, zekerheidsrechten (pand en hypotheek) en de incasso van vorderingen.

Vennootschaps- en ondernemingsrecht

Binnen het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht adviseren onze advocaten over allerlei vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Aansprakelijkheid

Heeft u schade geleden? Wordt u of uw bedrijf geconfronteerd met een claim, waarvoor u niet verzekerd bent? De advocaten die binnen het praktijkgebied Aansprakelijkheid werkzaam zijn, houden zich bezig met het instellen en afwenden van claims en het adviseren daarover.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Algemeen civiel recht

Onze advocaten behandelen zaken op alle terreinen van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, het algemene overeenkomstenrecht (nakoming, dwaling, bedrog etc.), de koop en levering van zaken, het eigendomsrecht en andere zakelijke rechten, het burenrecht, onrechtmatig handelen en het verzekeringsrecht.

Vastgoed

Binnen dit rechtsgebied houden de advocaten zich onder andere bezig met het adviseren over de (ver)koop en (ver)huur van woon- en bedrijfsruimte en andere onroerende zaken, het opstellen van koop- en huurovereenkomsten, de incasso van huurpenningen, ontruimingen, wijziging van huurprijzen.

Actualiteiten

8 augustus 2024

Advies aan Hoge Raad: huurprijswijzigingsbeding CPI + opslag niet oneerlijk 

Eerder schreef ik dit artikel over de invloed van de Richtlijn Oneerlijke bedingen in consumentenovereenkomsten (de “Richtlijn”) op de modelcontracten van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ). Wanneer een huurprijswijzigingsbeding op grond van de Richtlijn door een rechter als oneerlijk wordt gekwalificeerd, heeft dit grote gevolgen voor de verhuurder. De huurprijs wordt dan geacht vanaf de aanvangsdatum nimmer te zijn verhoogd en per saldo zal een huurder te veel huur hebben betaald. Wanneer een verhuurder bedrijfsmatig een groot aantal woningen verhuurt, daarbij gebruikt heeft gemaakt van telkens hetzelfde model huurovereenkomst en sprake is van een portefeuille met huurovereenkomsten die al jaren lopen, laat het (financiële) risico zich raden. Deze verhuurders, waaronder institutioneel beleggers en pensioenfondsen, maken zich momenteel grote zorgen over de door rechtbank Amsterdam ingezette koers, die meermaals een […]

Vastgoed