Charlotte Gazendam

Charlotte Gazendam is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft zich toegelegd op de echtscheidingsbemiddeling, maar heeft voorts veel ervaring op het gebied van alimentatie, gezag, omgang, scheiding en deling huwelijksgemeenschap danwel afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.

Advocaat sinds 2001

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Groningen

Basisopleiding Scheidingsbemiddeling alsmede Specialisatieopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen

vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht

Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)

MfN registermediator (aangesloten bij de Mediatorsfederatie Kwaliteitsregister Nederland)

Contact

Charlotte Gazendam

+31 (0)341 – 42 06 06

Linkedin

Meer weten?
Wij helpen u graag verder

Mijn
expertise

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

10 september 2020

AFKOOP PARTNERALIMENTATIE

Als je aan partneralimentatie denkt, denken mensen doorgaans aan het betalen van een maandelijks bedrag aan de ex-partner. Partneralimentatie kan echter ook worden afgekocht. Op zich is dit een prettige optie. De alimentatieplichtige is in één keer van alles af en hoeft niet meer maandelijks geconfronteerd te worden met een betaling. Bovendien zijn de ex-partners minder aan elkaar verbonden. Er kleven echter ook risico’s aan de afkoop van partneralimentatie. Hieronder volgt een korte samenvatting. Hoe hoog moet het afkoopbedrag zijn?Over het algemeen spreek je bij partneralimentatie al snel over een paar honderd euro per maand. Indien er een alimentatieverplichting is voor enkele jaren, loopt het afkoopbedrag daarbij gauw op tot in de tienduizenden euro’s. Dit geld moet natuurlijk wel voor handen zijn. Maar het afkoopbedrag is niet zo makkelijk te

Personen- en familierecht