Charlotte Gazendam

Charlotte Gazendam is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft zich toegelegd op de echtscheidingsbemiddeling, maar heeft voorts veel ervaring op het gebied van alimentatie, gezag, omgang, scheiding en deling huwelijksgemeenschap danwel afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.

Advocaat sinds 2001

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Groningen

Basisopleiding Scheidingsbemiddeling alsmede Specialisatieopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen

vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht

Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)

MfN registermediator (aangesloten bij de Mediatorsfederatie Kwaliteitsregister Nederland)

Contact

Charlotte Gazendam

+31 (0)341 – 42 06 06

Linkedin

Meer weten?
Wij helpen u graag verder

Mijn
expertise

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

26 maart 2020

CO-OUDERSCHAP EN INKOMENSAFHANKELIJKE COMBINATIEKORTING: HOE WERKT DAT?

Als je als ouder de zorg hebt voor een kind dat jonger is dan 12 jaar en je werkt buitenshuis, dan kun je aanspraak maken op een inkomensafhankelijke combinatiekorting. Dit is een fiscale tegemoetkoming aan ouders om te blijven werken naast de zorg voor jonge kinderen. Maar hoe werkt dat dan als je de zorg deelt met de andere ouder? Kan een kind bij twee huishoudens horen en kun je dan beiden voor deze korting in aanmerking komen?  Dit betreft de zogenaamde  “verblijfseis”. Verblijfseis Uit de jurisprudentie volgt dat de verblijfseis uitsluitend een kwantitatief criterium is: het kind moet doorgaans ten minste 3 tot 3,5 dag per week in elk van beide huishoudens verblijven. Strenge toepassing van dat criterium leidt ertoe dat, als een kind in een periode van 14

Personen- en familierecht