Charlotte Gazendam

Charlotte Gazendam is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft zich toegelegd op de echtscheidingsbemiddeling, maar heeft voorts veel ervaring op het gebied van alimentatie, gezag, omgang, scheiding en deling huwelijksgemeenschap danwel afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.

Advocaat sinds 2001

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Groningen

Basisopleiding Scheidingsbemiddeling alsmede Specialisatieopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen

vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht

Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)

MfN registermediator (aangesloten bij de Mediatorsfederatie Kwaliteitsregister Nederland)

Contact

Charlotte Gazendam

+31 (0)341 – 42 06 06

Linkedin

Meer weten?
Wij helpen u graag verder

Mijn
expertise

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

26 juli 2018

Wetsvoorstel aanpassing maximale duur partneralimentatie

Al geruime tijd wordt er gewerkt aan een wetsvoorstel om de regelgeving rondom partneralimentatie aan te passen. Het lijkt er nu op dat de wetswijziging deze keer echt gaat plaatsvinden. Daarvoor zijn wel enige aanpassingen gedaan. Maximale duur van 12 jaar naar 5 jaar, tenzij… De bedoeling is dat de maximale duur van partneralimentatie verder wordt teruggebracht, namelijk naar 5 jaren. Er is nu echter een aantal uitzonderingen, waarvoor de partneralimentatie van maximaal 5 jaar niet van toepassing zou zijn. Zijn er kinderen onder de 12 jaar, dan blijft de maximale duur van de partneralimentatie twaalf jaren. Duurt het huwelijk langer dan vijftien jaren en is een van de echtgenoten korter dan tien jaar voor je pensioen, dan geldt een alimentatieduur tot tien jaar. De achtergrond van de verkorting van

Personen- en familierecht