Lucienne
ter Haar
Luciënne ter Haar is gespecialiseerd in het arbeids- en insolventierecht. Als arbeidsrechtsadvocaat staat zij zowel werkgevers als werknemers bij in allerlei arbeidsrechtelijke vraagstukken en procedures, reorganisaties, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, sociaal plannen e.d.
Op het gebied van insolventierecht begeleidt zij onder andere bedrijven in financiële moeilijkheden. Daarnaast wordt zij regelmatig door rechtbanken benoemd tot curator of bewindvoerder
Advocaat sinds 2011
Opleiding: Nederlands recht, Vrije Universiteit te Amsterdam
Specialisatieopleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA)
CPO Insolventierecht voor curatoren
Lid VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
Lid VAARA (Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten in het Ressort Arnhem)
Mijn
expertise
Insolventierecht
Op het terrein van het Insolventierecht adviseren onze advocaten bedrijven in moeilijkheden en houden zij zich bezig met faillissementen, surséance van betaling, schuldsaneringsregelingen, zekerheidsrechten (pand en hypotheek) en de incasso van vorderingen.
Arbeidsrecht
De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.
Procespraktijk
Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.
Actualiteiten
-
5 september 2024
NIET MELDEN VAKANTIE TIJDENS ZIEKTE; WEL OF GEEN REDEN VOOR ONTSLAG?
-
19 juni 2024
IN DE TOEKOMST BETALEN VOOR EEN CONCURRENTIEBEDING?
-
3 mei 2024
Niet verlengen van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van een werknemer met uitgezaaide borstkanker; is dit verboden onderscheid?
-
21 maart 2024
De Hoge Raad oordeelt dat een bereikbaarheidsdienst met reactietijd als ‘arbeidstijd’ moet worden aangemerkt
NIET MELDEN VAKANTIE TIJDENS ZIEKTE; WEL OF GEEN REDEN VOOR ONTSLAG?
De drukste vakantieperiode is weer achter de rug. Veel werknemers zijn op vakantie geweest of gaan mogelijk nog op vakantie. Hoe zit dit nu als een werknemer die al enige tijd ziek thuis zit, op vakantie gaat zonder dit vooraf te melden bij de werkgever. Is dit een reden voor ontslag? Recht op vakantieEen zieke werknemer heeft in principe gewoon recht op vakantie. De vakantie mag echter niet het herstel of re-integratie van de werknemer belemmeren. Als de zieke werknemer op vakantie wil, zal hij op de gebruikelijke wijze zijn vakantie moeten ‘aanvragen’. Bij een vakantieaanvraag door een zieke werknemer kan de werkgever de bedrijfsarts opdracht geven om na te gaan of de vakantie het herstel al dan niet belemmert. Als dat niet het geval is dan kan en zal […]