Lucienne
ter Haar

Luciënne ter Haar is gespecialiseerd in het arbeids- en insolventierecht. Als arbeidsrechtsadvocaat staat zij zowel werkgevers als werknemers bij in allerlei arbeidsrechtelijke vraagstukken en procedures, reorganisaties, het opstellen van arbeidsovereenkomsten, sociaal plannen e.d.

Op het gebied van insolventierecht begeleidt zij onder andere bedrijven in financiële moeilijkheden. Daarnaast wordt zij regelmatig door rechtbanken benoemd tot curator of bewindvoerder

Advocaat sinds 2011

Opleiding: Nederlands recht, Vrije Universiteit te Amsterdam

Specialisatieopleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA)

CPO Insolventierecht voor curatoren

Lid VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)

Lid VAARA (Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten in het Ressort Arnhem)

Contact

Luciënne ter Haar
terhaar[at]vanzeijlbijlaartsen.nl
+31 (0)341 - 42 06 06

Linkedin

Mijn
expertise

Insolventierecht

Op het terrein van het Insolventierecht adviseren onze advocaten bedrijven in moeilijkheden en houden zij zich bezig met faillissementen, surséance van betaling, schuldsaneringsregelingen, zekerheidsrechten (pand en hypotheek) en de incasso van vorderingen.

Arbeidsrecht

De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

14 maart 2025

UITSPRAAK UBER- ZAAK: ONDERNEMERSCHAP SPEELT ROL BIJ KWALIFICATIE ARBEIDSRELATIE

Op 21 februari 2025 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de langverwachte Uber- zaak. In oktober 2023 heeft het Gerechtshof Amsterdam prejudiciële vragen geformuleerd over welke betekenis aan het gezichtspunt ‘ondernemerschap’ uit het Deliveroo- arrest toekomt bij de kwalificatie van de rechtsverhouding tussen een werkende en een werkgevende. In hoeverre is het ‘ondernemerschap’ – zowel intern als extern – relevant bij de beoordeling of een rechtsverhouding een arbeidsrelatie betreft of een zelfstandige relatie. Kwalificatie rechtsverhoudingSinds de Belastingdienst heeft aangekondigd dat zij met ingang van 1 januari 2025 gaan controleren op schijnzelfstandigheid is de vraag hoe een rechtsverhouding moet worden gekwalificeerd weer uiterst actueel. Hoe de rechtsverhouding tussen een werkende en een werkgevende moet worden gekwalificeerd is bepaald in artikel 7:610 van het Burgerlijk Wetboek en in het Deliveroo- arrest. […]

Arbeidsrecht