Shanna
van der Linden
Shanna van der Linden is gespecialiseerd in letselschade en aansprakelijkheidsrecht. In dat kader houdt zij zich bezig met vraagstukken over het vaststellen van aansprakelijkheid, de aard en omvang van de geleden schade en het verhalen daarvan. Daarbij is Shanna gespecialiseerd in militaire letselschadezaken waaronder de Uitvoeringsregeling volledige schadevergoeding voor oorlogs- en dienstslachtoffers. Daarnaast houdt Shanna zich bezig met het algemeen civiel(proces)recht met de nadruk op arbeidsrecht.
Advocaat sinds 2006
Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Utrecht
Grotius Specialisatieopleiding Personenschade (cum laude)
Lid LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten)
Lid Militaire Balie (Specialisatievereniging inzake Defensie gerelateerde juridische dienstverlening)
In het bezit van Nationaal Keurmerk Letselschade
Mijn
expertise
Arbeidsrecht
De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.
Aansprakelijkheid en letselschade
Heeft u schade geleden? Wordt u of uw bedrijf geconfronteerd met een claim, waarvoor u niet verzekerd bent? De advocaten die binnen het praktijkgebied Aansprakelijkheid en Letselschade werkzaam zijn, houden zich bezig met het instellen en afwenden van claims en het adviseren daarover.
Procespraktijk
Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.
Algemeen civiel recht
Onze advocaten behandelen zaken op alle terreinen van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, het algemene overeenkomstenrecht (nakoming, dwaling, bedrog etc.), de koop en levering van zaken, het eigendomsrecht en andere zakelijke rechten, het burenrecht, onrechtmatig handelen en het verzekeringsrecht.
Actualiteiten
-
7 februari 2022
VERERFD SMARTENGELD BETREKKEN BIJ VASTSTELLEN OMVANG OVERLIJDENSSCHADE?
-
21 oktober 2021
VERZEKERINGSPLICHT VOOR INGEHUURDE ZZP’er
-
1 juli 2021
Wat zijn de mogelijkheden om een werkgever aansprakelijk te stellen voor de schade die een werknemer tijdens een bedrijfsuitje heeft opgelopen.
-
6 mei 2021
DE LETSELSCHADE RAAD STELT KAMER VOOR LANGLOPENDE LETSELSCHADEZAKEN IN
VERERFD SMARTENGELD BETREKKEN BIJ VASTSTELLEN OMVANG OVERLIJDENSSCHADE?
Een racefietser raakt betrokken bij een verkeersongeval met een motorrijder en loopt hierdoor zeer ernstig meervoudig letsel op. Als gevolg van opgetreden complicaties overlijdt hij negen maanden later. De weduwe en kinderen treden in overleg met de verzekeraar van de motorrijder die aansprakelijk wordt gehouden voor het ongeval. Er wordt geen overeenstemming bereikt. In een deelgeschillenprocedure kent de rechtbank Midden Nederland een smartengeldbedrag toe aan het slachtoffer van € 200.000,–. Daarbij oordeelt de rechtbank dat dit smartengeld niet als behoeftigheid verminderde omstandigheid dient te worden betrokken bij de vaststelling van de overlijdensschade, artikel 6:108 BW. Het recht op vergoeding van de overlijdensschade van een nabestaande wordt in zoverre beperkt, dat geen recht op schadevergoeding bestaat voor zover de nabestaande, gezien zijn financiële positie en de stand waarin hij leeft, ondanks