Doorstart faillissement Pruis Schilderwerken B.V. en Pruis Timmerwerken B.V.

15 januari 2017

Doorstart faillissementen Pruis Schilderwerken B.V. en Pruis Timmerwerken B.V.

16-01-2017

Mr. Bijl heeft op 3 januari 2017  als curator in de faillissementen van Pruis Schilderwerken B.V. en Pruis Timmerwerken B.V. te Elburg een doorstart gerealiseerd van het schilders- annex timmerbedrijf. De koper is Pruis Schilderwerken Elburg B.V. die geleid wordt door de heren M.J. van Olst en A.S. van Olst.
In de pers verscheen op 11 januari 2017 hierover het volgende bericht:

Pruis Schilderwerken uit Elburg maakt een doorstart. Achttien schilders zijn deze week weer aan de slag gegaan, nadat de doorstart vorige week officieel is bekrachtigd.
Uiteindelijk moeten er weer zo’n veertig mensen in dienst komen, zegt voormalig directeur Koos van Olst. Zijn zoons Sebastiaan en Joachim zijn nu directeur-eigenaar van het schildersbedrijf.
“Veruit het merendeel van de schilders keert terug”, zegt Van Olst. Een enkeling kon meteen bij een ander bedrijf aan de slag, nadat Van Olst vlak voor de kerst zelf het faillissement aanvroeg. “De komende weken zal het werk geleidelijk toenemen en nemen we weer meer mensen aan. Dat moeten er in totaal zo’n veertig worden; dertig in vaste dienst en tien via personeelsdiensten.”
Volgens Van Olst ziet de toekomst er weer rooskleurig uit. “We hebben de laatste acht jaar niet zoveel werk in voorraad gehad als nu. We moesten tijdens de crisisjaren teveel voorfinancieren en we hadden gehoopt dat in te lopen. We hebben daardoor twee keer wat schade opgelopen, waardoor we noodverbanden moesten aanleggen. Het herstel na de crisis kwam net te laat.”