De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.
Zo houden wij ons bezig met het opstellen en het beoordelen van arbeidsovereenkomsten, het voeren van onderhandelingen in procedures over afvloeiingsregelingen, individuele en collectieve ontslagen, schorsingen, de begeleiding van reorganisaties inclusief het opstellen van een sociaal plan, werknemersconcurrentie en kwesties van medezeggenschap.
Ook op het terrein van het ambtenarenrecht, de specifieke regelgeving met betrekking tot de arbeidsrelatie met een overheidsinstantie, treden wij regelmatig als advocaat op.
Actualiteiten
-
13 september 2024
Herhaald gebruik BOPA
-
5 september 2024
NIET MELDEN VAKANTIE TIJDENS ZIEKTE; WEL OF GEEN REDEN VOOR ONTSLAG?
-
8 augustus 2024
Advies aan Hoge Raad: huurprijswijzigingsbeding CPI + opslag niet oneerlijk
-
6 augustus 2024
Nieuwe bewijsmiddelen en gronden
Herhaald gebruik BOPA
Op 21 augustus 2024 heeft de rechtbank Midden-Nederland een interessante uitspraak gedaan over de verlening van een omgevingsvergunning voor het organiseren van een introductieweek van de Hogeschool Utrecht. Waar ging het over?Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht (het “College”) heeft op 20 augustus 2024 een tijdelijke omgevingsvergunning voor de buitenplanse omgevingsplanactiviteit (“BOPA”) verleend. Met de omgevingsvergunning voor een BOPA kan worden afgeweken van de regels uit het omgevingsplan. De vergunning is verleend voor het evenement ‘Introductieweek Instituut Engineering & Design, Hogeschool Utrecht 2024’ in Park Transwijk. Verzoekers waren het met de vergunning oneens en hebben de rechtbank verzocht om een voorlopige voorziening te treffen om het evenement geen doorgang te laten vinden. Verzoekers voerden meerdere argumenten aan tegen het besluit om de vergunning te verlenen. Interessant […]
Waar wij het
verschil maken
Fusies en overnames
Binnen het ondernemingsrecht hebben wij ruime ervaring en zijn wij gespecialiseerd in de transactiepraktijk, de M&A praktijk in het bijzonder.
Insolventierecht
Op het terrein van het Insolventierecht adviseren onze advocaten bedrijven in moeilijkheden en houden zij zich bezig met faillissementen, surséance van betaling, schuldsaneringsregelingen, zekerheidsrechten (pand en hypotheek) en de incasso van vorderingen.
Vennootschaps- en ondernemingsrecht
Binnen het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht adviseren onze advocaten over allerlei vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken.
Algemeen bestuursrecht en omgevingsrecht
Het bestuursrecht beheerst de relatie tussen overheid en burger. Centraal staan besluiten van de overheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om vergunningen of juist om handhavingsbesluiten, zoals een last onder dwangsom of een bestuurlijke boete.
Arbeidsrecht
De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.
Aansprakelijkheid
Heeft u schade geleden? Wordt u of uw bedrijf geconfronteerd met een claim, waarvoor u niet verzekerd bent? De advocaten die binnen het praktijkgebied Aansprakelijkheid werkzaam zijn, houden zich bezig met het instellen en afwenden van claims en het adviseren daarover.
Personen- en familierecht
Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.
Procespraktijk
Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.
Algemeen civiel recht
Onze advocaten behandelen zaken op alle terreinen van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, het algemene overeenkomstenrecht (nakoming, dwaling, bedrog etc.), de koop en levering van zaken, het eigendomsrecht en andere zakelijke rechten, het burenrecht, onrechtmatig handelen en het verzekeringsrecht.
Vastgoed
Binnen dit rechtsgebied houden de advocaten zich onder andere bezig met het adviseren over de (ver)koop en (ver)huur van woon- en bedrijfsruimte en andere onroerende zaken, het opstellen van koop- en huurovereenkomsten, de incasso van huurpenningen, ontruimingen, wijziging van huurprijzen.