Vennootschaps-
en ondernemingsrecht

Binnen het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht adviseren onze advocaten over allerlei vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken en zijn zij onder meer betrokken bij het opstellen en beoordelen van commerciële contracten, fusies en overnames, besluitvorming binnen de rechtspersoon, aandeelhoudersgeschillen, aansprakelijkheid van bestuurders, bedrijfsruimte, intellectuele eigendomsrechten (auteurs-, merken- en handelsnaamrecht) en allerlei andere in het handelsverkeer voorkomende situaties.

Frans Aartsen

Erik Kuper

Kees Bijl

Actualiteiten

30 oktober 2024

HET KINDGESPREK MET DE RECHTER

In procedures in het familie en jeugdrecht waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn, heeft een kind een zogenoemd hoorrecht. Denk dan bijvoorbeeld aan procedures waar het gaat over de hoofdverblijfplaats van een kind, de verdeling van de zorg of een omgangsregeling, een verhuizing, een ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing. Wettelijk kaderIn de Wet is vastgelegd dat de rechter in familie en jeugdzaken pas beslist nadat de minderjarige van twaalf jaar of ouder in de gelegenheid is gesteld om zijn mening kenbaar te maken, enkele uitzonderingen daargelaten. Voor minderjarigen jonger dan twaalf jaar geldt dat zij in de gelegenheid kunnen worden gesteld om hun mening kenbaar te maken. Met andere woorden de rechter kan dan besluiten om naar eigen inzicht een minderjarige uit te nodigen voor een kindgesprek. In de praktijk komt het niet […]

Personen- en familierecht

Waar wij het
verschil maken

Fusies en overnames

Binnen het ondernemingsrecht hebben wij ruime ervaring en zijn wij gespecialiseerd in de transactiepraktijk, de M&A praktijk in het bijzonder.

Insolventierecht

Op het terrein van het Insolventierecht adviseren onze advocaten bedrijven in moeilijkheden en houden zij zich bezig met faillissementen, surséance van betaling, schuldsaneringsregelingen, zekerheidsrechten (pand en hypotheek) en de incasso van vorderingen.

Vennootschaps- en ondernemingsrecht

Binnen het Vennootschaps- en Ondernemingsrecht adviseren onze advocaten over allerlei vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Algemeen bestuursrecht en omgevingsrecht

Het bestuursrecht beheerst de relatie tussen overheid en burger. Centraal staan besluiten van de overheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om vergunningen of juist om handhavingsbesluiten, zoals een last onder dwangsom of een bestuurlijke boete.

Arbeidsrecht

De praktijk van het Arbeidsrecht bestrijkt alle juridische aspecten van de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Aansprakelijkheid

Heeft u schade geleden? Wordt u of uw bedrijf geconfronteerd met een claim, waarvoor u niet verzekerd bent? De advocaten die binnen het praktijkgebied Aansprakelijkheid werkzaam zijn, houden zich bezig met het instellen en afwenden van claims en het adviseren daarover.

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Algemeen civiel recht

Onze advocaten behandelen zaken op alle terreinen van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, het algemene overeenkomstenrecht (nakoming, dwaling, bedrog etc.), de koop en levering van zaken, het eigendomsrecht en andere zakelijke rechten, het burenrecht, onrechtmatig handelen en het verzekeringsrecht.

Vastgoed

Binnen dit rechtsgebied houden de advocaten zich onder andere bezig met het adviseren over de (ver)koop en (ver)huur van woon- en bedrijfsruimte en andere onroerende zaken, het opstellen van koop- en huurovereenkomsten, de incasso van huurpenningen, ontruimingen, wijziging van huurprijzen.