Tamara Putters
Tamara Putters is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft een ruime kennis van en ervaring in het echtscheidingsrecht en daaraan verwante familierechtelijke vraagstukken, zoals huwelijkse voorwaarden, alimentatie, gezag, verdeling en omgangsregeling. Tamara heeft daarnaast een algemene civiele (proces)praktijk. Ook houdt zij zich bezig met psychiatrisch patiëntenrecht.
Advocaat sinds 2001
Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Utrecht
Basisopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen
vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht (cum laude)
Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)
Lid vPAN (vereniging van Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland)
Mijn
expertise
Personen- en familierecht
Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.
Procespraktijk
Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.
Actualiteiten
-
23 januari 2023
GEZAMENLIJK GEZAG DOOR ERKENNING
-
1 november 2021
KAN DE RECHTER EEN BEVEL TOT TERUGVERHUIZING GEVEN AAN EEN OUDER DIE ALLEEN HET GEZAG HEEFT OVER EEN KIND?
-
11 mei 2021
KAN BIJ DE BEREKENING VAN KINDERALIMENTATIE OOK UIT WORDEN GEGAAN VAN DE DAADWERKELIJKE WOONLAST ALS DIT MINDER IS DAN DE FORFAITAIRE WOONLAST?
-
20 november 2020
BEHOORT EEN SPAARREKENING VAN EEN MINDERJARIG KIND TOT DE HUWELIJKSGEMEENSCHAP VAN DIENS OUDERS?
GEZAMENLIJK GEZAG DOOR ERKENNING
Met ingang van 1 januari 2023 is de wet gewijzigd en geldt dat ongehuwde en niet geregistreerde partners automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag krijgen met de moeder van een kind. Dit gezamenlijk gezag wordt geregistreerd als het kind erkend wordt. De ouders hoeven dan ook niet langer samen aan de rechtbank het verzoek te doen om het gezamenlijk gezag te registreren. De initiatiefnemers van het wetsvoorstel zijn van mening dat de huidige wetgeving niet goed meer aansluit op de behoefte van de veranderde samenleving, waarbij verschillende samenlevingsvormen steeds gangbaarder zijn geworden. Met de nieuwe wetgeving wordt ook het onderscheid tussen kinderen geboren uit gehuwde ouders of ongehuwde ouders weggenomen. De wetgever vindt het belangrijk dat ouders gezamenlijk het gezag over hun kinderen uitoefenen en dat beide ouders nauw betrokken zijn bij