Tamara Putters

Tamara Putters is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft een ruime kennis van en ervaring in het echtscheidingsrecht en daaraan verwante familierechtelijke vraagstukken, zoals huwelijkse voorwaarden, alimentatie, gezag, verdeling en omgangsregeling. Tamara heeft daarnaast een algemene civiele (proces)praktijk. Ook houdt zij zich bezig met psychiatrisch patiëntenrecht.

Advocaat sinds 2001

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Utrecht

Basisopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen

vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht (cum laude)

Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)

Lid vPAN (vereniging van Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland)

Contact

Tamara Putters

+31 (0)341 – 42 06 06

Linkedin

Meer weten?
Wij helpen u graag verder

Mijn
expertise

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

1 november 2021

KAN DE RECHTER EEN BEVEL TOT TERUGVERHUIZING GEVEN AAN EEN OUDER DIE ALLEEN HET GEZAG HEEFT OVER EEN KIND?

Wanneer ouders samen het gezag uitoefenen over hun minderjarige kinderen, mag de ouder waar de kinderen hun hoofdverblijf hebben niet zonder toestemming van de andere ouder verhuizen. Als de andere ouder geen toestemming voor een verhuizing verleend, kan de ouder die de wens heeft om te verhuizen vervangende toestemming voor de verhuizing vragen aan de rechter. Maar wat nu als de ouder waar de kinderen hun hoofdverblijfplaats hebben alleen het gezag over de kinderen uitoefent. Heeft de gezaghebbende ouder dan ook toestemming van de andere ouder nodig? En als de gezaghebbende ouder in dat geval zonder overleg met de andere ouder verhuisd, kan de andere ouder dan aan de rechter vragen om een bevel tot terugverhuizing te geven? Op deze vragen heeft de Hoge Raad onlangs in de beschikking van

Personen- en familierecht