Tamara Putters

Tamara Putters is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft een ruime kennis van en ervaring in het echtscheidingsrecht en daaraan verwante familierechtelijke vraagstukken, zoals huwelijkse voorwaarden, alimentatie, gezag, verdeling en omgangsregeling. Tamara heeft daarnaast een algemene civiele (proces)praktijk. Ook houdt zij zich bezig met psychiatrisch patiëntenrecht.

Advocaat sinds 2001

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Utrecht

Basisopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen

vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht (cum laude)

Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)

Lid vPAN (vereniging van Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland)

Contact

Tamara Putters

+31 (0)341 - 42 06 06

Linkedin

Mijn
expertise

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

30 oktober 2024

HET KINDGESPREK MET DE RECHTER

In procedures in het familie en jeugdrecht waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn, heeft een kind een zogenoemd hoorrecht. Denk dan bijvoorbeeld aan procedures waar het gaat over de hoofdverblijfplaats van een kind, de verdeling van de zorg of een omgangsregeling, een verhuizing, een ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing. Wettelijk kaderIn de Wet is vastgelegd dat de rechter in familie en jeugdzaken pas beslist nadat de minderjarige van twaalf jaar of ouder in de gelegenheid is gesteld om zijn mening kenbaar te maken, enkele uitzonderingen daargelaten. Voor minderjarigen jonger dan twaalf jaar geldt dat zij in de gelegenheid kunnen worden gesteld om hun mening kenbaar te maken. Met andere woorden de rechter kan dan besluiten om naar eigen inzicht een minderjarige uit te nodigen voor een kindgesprek. In de praktijk komt het niet […]

Personen- en familierecht