Tamara Putters

Tamara Putters is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft een ruime kennis van en ervaring in het echtscheidingsrecht en daaraan verwante familierechtelijke vraagstukken, zoals huwelijkse voorwaarden, alimentatie, gezag, verdeling en omgangsregeling. Tamara heeft daarnaast een algemene civiele (proces)praktijk. Ook houdt zij zich bezig met psychiatrisch patiëntenrecht.

Advocaat sinds 2001

Opleiding: Nederlands recht, Rijksuniversiteit te Utrecht

Basisopleiding Scheidingsbemiddeling bij het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen

vFAS Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht (cum laude)

Lid vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars)

Lid vPAN (vereniging van Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland)

Contact

Tamara Putters

+31 (0)341 – 42 06 06

Linkedin

Meer weten?
Wij helpen u graag verder

Mijn
expertise

Personen- en familierecht

Binnen het Personen- en Familierecht houden onze advocaten zich bezig met echtscheiding, partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, huwelijksvoorwaarden, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschap en de toepassing van verrekenbedingen in huwelijkse voorwaarden, het erfrecht, financiële planning, adoptie, naamswijziging en psychiatrisch recht.

Procespraktijk

Naast goede en snelle advisering blijft het voeren van procedures een belangrijk onderdeel van de praktijk. Allereerst omdat het voeren van procedures onlosmakelijk met de advocatuur verbonden is en van oudsher de “core business” vormt, maar vooral ook omdat proceservaring een vereiste is voor een goede advisering.

Actualiteiten

26 september 2019

KAN EEN OUDER IN DE ECHTSCHEIDINGSPROCEDURE VERZOEKEN OM EEN BIJDRAGE IN DE KOSTEN VAN LEVENSONDERHOUD EN STUDIE VOOR EEN JONGMEERDERJARIG KIND?

Het Gerechtshof Den Haag heeft zich in de uitspraak van 7 augustus 2019 gebogen over deze vraag. In deze zaak had de vrouw bij de rechtbank een verzoek tot echtscheiding en nevenvoorzieningen ingediend en als gevolmachtigde van de jongmeerderjarige een bijdrage in de kosten van haar levensonderhoud en studie verzocht. In eerste aanleg heeft de rechtbank de echtscheiding uitgesproken, partneralimentatie vastgesteld en een bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie voor de jongmeerderjarige. De man was het met deze beslissing van de rechtbank niet eens en heeft hoger beroep ingesteld. In hoger beroep heeft de man gesteld dat de jongmeerderjarige als (mede)verzoekster door de rechtbank niet-ontvankelijk had moeten worden verklaard in het verzoek tot echtscheiding en in haar verzoek om een bijdrage in haar levensonderhoud. Volgens de man kan

Personen- en familierecht