Vreugdenhil Dairy Foods neemt fabriek NutriDutch in Putten over

22 februari 2022

PERSBERICHT

Nijkerk, 21 februari 2022

“Deze fabriek leent zich uitstekend voor het maken van specialiteiten”

Vreugdenhil Dairy Foods neemt fabriek NutriDutch in Putten over

Vreugdenhil Dairy Foods heeft het bedrijf NutriDutch uit Putten overgenomen. NutriDutch waar producten voor de voedingsmiddelenindustrie werden gemaakt, ging eind 2021 failliet. Vreugdenhil wil zich met deze uitbreiding van capaciteit vooral gaan richten op het produceren van hoogwaardige nutrionele producten. Bijvoorbeeld specialiteiten op basis van melk, wei en plantaardige grondstoffen. Met de overname wordt ook een groot deel van de personeelsleden van NutriDutch in dienst genomen door Vreugdenhil.

CEO Albert de Groot van Vreugdenhil Dairy Foods is enthousiast om aan de slag te gaan met de fabriek in Putten. “Het gaat om een fabriek van bescheiden formaat, die een mooie aanvulling biedt op ons huidige portfolio en een uitbreiding van onze capaciteit. Deze fabriek leent zich uitstekend voor het maken van speciale producten.” Met de toevoeging van de fabriek aan het huidige portfolio kan Vreugdenhil aan klantvragen gaan voldoen, die voorheen niet haalbaar waren vanwege de schaalgrootte.

Kennis en kunde
De komende tijd gaat Vreugdenhil voorbereidingen treffen om de fabriek zo snel mogelijk op te kunnen starten. De ervaring van de oud-personeelsleden van NutriDutch en de kennis en kunde die Vreugdenhil in huis heeft, is hierbij van grote waarde.

Vreugdenhil Dairy Foods geeft aan trots te zijn op deze mooie stap: “Het is prachtig dat we als gezonde zuivelonderneming deze uitbreiding kunnen doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze nieuwe fabriek nog beter aan klantvragen kunnen voldoen.”

Curator: “Vreugdenhil Dairy Foods beste partij”
In een reactie laat de curator mr. F.W. Aartsen weten: “Ondanks het specifieke karakter van de fabriek was de interesse van marktpartijen om de fabriek te verwerven groot. Na een biedingsronde en een selectie van gegadigden bleek al gauw dat Vreugdenhil Dairy Foods de beste partij was, die bovendien waarborgen bood voor behoud van een groot deel van de werkgelegenheid. Het was een intensief traject en gelukkig zijn we snel tot een closing van de transactie gekomen. Het is goed dat de fabriek met Vreugdenhil Dairy Foods een doorstart kan maken.”

Voor verdere vragen omtrent de afwikkeling van het faillissement kunt u contact opnemen met mr. F.W. Aartsen van Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten in Harderwijk, aartsen@vzba.nl, telefoon: 0341-420606.
——————————————————————————————————————————-
Noot voor de redactie: Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem dan contact op met Susanne ter Wal communicatie@vreugdenhil.nl, telefoon: 06-5887 4607.